Logotyp Boktips.net
 
Bokcirklar.se

Silke av Bent Haller

Silke

Utgivningsår: 2007

När Silke föds är hon precis som alla andra spädbarn - har vacker och silkeslen hy. Hennes namn passar henne perfekt. Men allteftersom Silke blir äldre känns hennes namn konstigare och konstigare, för hennes hy är inte längre silkeslen. Tvärtom, den är röd, torr och kliar. Den kliar så mycket att Silke ofta kliar hål på huden.

Silkes föräldrar provar allt för att få bukt med problemen, de tror att Silke är allergisk mot något, och till slut får hon nästan inte äta någonting. De smörjer in henne med salvor och krämer, och hon får äta massor med mediciner. Det enda som får Silke att glömma hur det kliar, är när hon badar. Hon kan bada hur länge som helst, så länge att föräldrarna till slut får låsa badrummet för att hon inte ska gå dit och leka med vattnet.
 
Så en dag åker familjen till havet, och för första gången i sitt liv förstår Silke att det är här hon hör hemma. Föräldrarna ser hur Silke trivs vid havet, och hennes utslag blir bättre. Men det är inte bara hennes hud som förändras, hela Silke tycks förändras, tills hon inte längre är den lilla flicka hon en gång var.

Passar för barn-tonår mellan 10-12 år.

Nyckelord: Barn & unga

ISBN: 9172214791

Tips av: Tina Mansourian från Stockholms stadsbibliotek

Finns boken på ditt bibliotek:
 

Läs mer (och diskutera boken) på LibraryThing eller lägg in boken i ditt LibraryThing-bibliotek.

Fler tips av samma skribent Fler tips från samma bibliotek