Logotyp Boktips.net
Bokcirklar.se
Bokpuffen.se

Fågeln som vrider upp världen av Haruki Murakami

Fågeln som vrider upp världen

Utgivningsår: 2007

Torus fru överger honom för en annan och Toru försvinner ner i en övergiven brunn för att kontemplera läget. Under sina funderingar möter han ett flertal människor, alla med sina fantastiska livshistorier att berätta. En del avslöjar allt, andra kanske ingenting. På olika vis kommer Toru underfund med sig själv och omvärlden. Eller gör han det?
 
Murakamis böcker handlar ofta om relationer mellan människor och varelser där allt inte riktigt sker så som vi är vana vid. Den som gillar David Lynch och det surrealistiska får sitt lystmäte här, likaså den som funderar kring kärlek, vänskap, förtroende och känslor.
Mycket handlar om vad som sker i våra hjärnor, kanske i våra själar, när vi möter ovant motstånd, och när invanda föreställningar ställs på ända. Och det gör dom i "Fågeln som vrider upp världen".
Författaren har en drömsk, inbjudande skrivstil som ofta beskrivs som "magisk realism", och han blandar friskt mellan det vardagliga, det erotiska, det historiska och det fantastiska.
Murakamis uppmärksammade "Kafka på stranden" vandrar i samma spår, medan "Norwegian Wood" bjuder på en rakare kärlekshistoria. Alla tre torde garanterat lämna avtryck hos den som läser. "Fågeln som vrider upp världen" är sannolikt den mest komplexa av de tre.

Passar för vuxna

Nyckelord: Japan, Försvinnanden, Mystik, Skönlitteratur

ISBN: 9789113010298

Tips av: Mattias Pettersson från Stockholms stadsbibliotek

Finns boken på ditt bibliotek:
 

Läs mer (och diskutera boken) på LibraryThing eller lägg in boken i ditt LibraryThing-bibliotek.

Fler tips av samma skribent Fler tips från samma bibliotek