Logotyp Boktips.net
Bokcirklar.se
Bokpuffen.se

Reckless av Cornelia Funke

Reckless

Utgivningsår: 2010

Översättare: Gunilla Borén

Det finns en värld, med feer, dvärgar och goyler, några goda och många mycket onda. Ett land i en spegelvärld där flera varelser slåss om makten, i en strid på liv och död.
Jakob finner vägen in genom en spegel som hänger i hans försvunne fars rum. SPEGELN ÖPPNAR SIG BARA FÖR DEN SOM INTE SER SIG SJÄLV, står det på en lapp. Jakob håller händerna över sin ansiktsbild och rummet han befinner sig i förändras. Under flera år besöker han i hemlighet den andra världen, men så vid ett tillfälle begår Jakob ett misstag. Hans yngre bror Will har smugit efter in i rummet och han följer Jakob in i spegelvärlden. Wills inträde i landet sätter oanade krafter i rörelse. En gammal spådom säger att en människogoyl med hud av grön jade ska komma och förändra allt. När bröderna blir attackerade av några goyl-soldater får Will sin hals uppsliten. Han överlever, men ur såret växer sten fram över hans hud och dess färg är grön som jade!
Det blir en kamp mot tiden när Jakob försöker hitta ett botemedel och en kamp mot den mörka fen som även hon söker människogoylen av jade, han som ska göra varje kung obetvinglig.

Passar för barn-tonår mellan 13-16 år.

Nyckelord: Fantasy

ISBN: 9789172993976

Tips av: Karin Hansson från Västerås stadsbibliotek

Finns boken på ditt bibliotek:
 

Läs mer (och diskutera boken) på LibraryThing eller lägg in boken i ditt LibraryThing-bibliotek.

Fler tips av samma skribent Fler tips från samma bibliotek