Logotyp Boktips.net
Bokcirklar.se
Bokpuffen.se

Mordet på änkeprostinnan av Benjamin Jacobsen

Mordet på änkeprostinnan

Utgivningsår: 1958

Översättare: Gösta Pettersson

Benjamin Jacobsen var en dansk författare som levde mellan åren 1915-1990. Hans största succé var romanen Mordet på änkeprostinnan. På danska heter den Midt i en klunketid. Det är inte en deckare utan en oerhört rolig bok, som handlar om författarens familj och vänner i Köpenhamn under första delen av 1900-talet. Boken har också en undertitel: "med flera glada minnen från en händelserik barndom".

På svenska kom boken ut första gången 1955. Den har också getts ut på storstil i serien Storstilsbiblioteket och lästs in som talbok och finns nu som DAISY-talbok.

Tycker man om att skratta gör man det redan i första kapitlet som just handlar om "mordet" på änkeprostinnan. Familjens överhuvud, pappan, hade bestämt att alla husets gäster och besökare skulle få ett varmt mottagande. Därför skulle alla, såväl familjemedlemmar som tjänstefolk, ställas upp i givakt i tamburen - även farmor som sitter i rullstol och ger till festliga tutanden med sitt signalhorn. Pappan skulle fyra av en gammal tvåpipig pistol och alla andra skulle hurra när gästen anlände. Alla gäster hade inte så starka nerver att de klarade ett sådant välkomnande ...

Passar för vuxna

ISBN: 9129561752

Tips av: - Personal från Trollhättans stadsbibliotek

Finns boken på ditt bibliotek:
 

Läs mer (och diskutera boken) på LibraryThing eller lägg in boken i ditt LibraryThing-bibliotek.

Fler tips av samma skribent Fler tips från samma bibliotek