Logotyp Boktips.net
Bokcirklar.se
Bokpuffen.se

Belsassars dotter av Barbara Nadel

Belsassars dotter

Belsassars dotter är Barbara Nadels första bok med kommissarie Cetin Ikmen i Istanbul. Barbara Nadel bor i England men har vistats oerhört mycket i Istanbul sedan drygt 20 år. Därmed har hon lärt känna staden, dess atmosfär och dess gränder samt lärt känna kulturen och människorna i Turkiet.

Belsassars dotter är Barbara Nadels debutdeckare och den följs av flera med kommissarie Ikmen som problemlösare. Kommissarie Ikmen är en kedjerökande flerbarnsfar som inte alltid har så mycket tid för familjen, som han dock är mycket fäst vid. Karaktärerna i boken är oerhört färgstarka och fängslande. Mordmysteriet är spännande, men det mest spännande är hur kommissarie Ikmen lyckas lösa det med funderande och med alla möten med dessa färgstarka personer som figurerar i boken. Beskrivningarna av Istanbul är levande och man tycker sig förflyttad till "Orientens port".

Nadels deckare är fristående. Det är bara vad som händer i kommissarie Ikmens familj som man kan följa från början, när han fru väntar deras 8:e barn. Egentligen vill jag rekommendera att man börjar läsa bok nr 3, Arabesk, i serien om Cetin Ikmen. Det beror på att man i denna och följande böcker har med en lista över de personer som finns med i boken. Dessutom finns det med lite kort information om uttal iavturkiska språket, ordförklaringar och platsförteckningar. Platsförteckningarna ger en kort och bra information om en viss plats, torg, bro etc. Det finns även med översättningar av namn.

Belsassars dotter blev vald till årets bästa kriminalroman i England när den kom ut 1999. Barbara Nadel är vinnare av CWA:s pris The Silver Dagger 2005. [från Wikipedia: "Crime Writers' Association (CWA) delar varje år ut en mängd priser ("dolkar") för förtjänstfull insats inom kriminallitteraturen.

Passar för vuxna

ISBN: 9197504505

Tips av: - Personal från Trollhättans stadsbibliotek

Finns boken på ditt bibliotek:
 

Läs mer (och diskutera boken) på LibraryThing eller lägg in boken i ditt LibraryThing-bibliotek.

Fler tips av samma skribent Fler tips från samma bibliotek