Logotyp Boktips.net
 
Bokcirklar.se

Millan av Pia Hagmar

Millan

Utgivningsår: 2012

En del hästböcker handlar mest om det som händer i stallet. Den här boken handlar om Millan. Som älskar hästar och som sliter i stallet. Som drömmer om en framtid då hon kan leva bara för och av hästar. Men Millan är också en tjej som lever med hemligheter. Med sorg. Med ett enormt ansvar på sina axlar.

Millans familj fungerar inte så bra. Hennes pappa är arbetslös, dricker allt oftare och hennes mamma ligger mest i sovrummet och gråter. Mest är det Millan som tar hand om lillebror, hunden och hemmet. Samtidigt som hon efter skolan slavar i stallet för att då och då få rida gratis. Helst skulle Millan föredra att inte ha några vänner, de bara ställer frågor. Men hon har Angelika som en gång helt enkelt på egen hand valde Millan som vän. Och för Angelika måste Millan hålla det mesta hemligt om sig själv. Det är dock inte lätt och det blir allt svårare ju längre tiden går...

Läs Millan om du gillar hästböcker. Läs Millan om du vill förstå hur det kan vara att vandra i hemligheters skugga. Läs Millan om du vill lära känna en tjej som det är väldigt lätt att tycka om.

Passar för barn-tonår mellan 13-16 år.

ISBN: 9132161670

Tips av: Nicholas Haldosen från Nora bibliotek

Finns boken på ditt bibliotek:
 

Läs mer (och diskutera boken) på LibraryThing eller lägg in boken i ditt LibraryThing-bibliotek.

Fler tips av samma skribent Fler tips från samma bibliotek